Wij hebben kittens !!!

 

 

 

Mijn cattery is momenteel zeven Noorse Boskatten rijk, van volwassen tot (groot) kitten. En vanaf mijn eerste Noor heb ik helemaal mijn hart verloren aan dit fantastische ras. Natuurlijk omdat Noren prachtige katten zijn, maar veel meer nog om hun karakter: lief, aanhankelijk, uitbundig, nieuwsgierig en gezellig!

 

Cattery Bragalund is nog tamelijk jong en hoewel het krijgen van een nestje natuurlijk heel erg leuk is, voorop staat dat de katten en ik een goed en aangenaam leven met elkaar hebben — en dat lukt tot nu toe aardig…!

Mijn katten zijn mijn vriendjes, huisgenoten en gezelschap, waar ik erg van geniet. Hun gezondheid en of ze bij mij happy zijn, komen bij mij op de eerste plaats. Mijn catteryplannen zijn dan ook bescheiden: niet meer dan één of twee nestjes per jaar.

 

 

Fee, Flori, Eline, Irina, Alya, Rembrandt en Prinsje bewonen met mij de hele flat en zijn zo langzamerhand ‘goed geoutilleerd’ met klim- en krabmeubels, 5-sterrenvoedsel-en-stromend-water ☺, en vooral véél, heel veel speeltjes. Ook mijn balkon is goed beveiligd, zodat de katten hun geliefde en broodnodige frisse neus kunnen halen. Kortom, ik vind het leuk om ze in de watten te leggen!

 

 

Mijn cattery is voortgekomen uit een jarenoude wens om eens een nestje te kunnen meemaken en, daar bovenop (...sinds Flynn en Fee...) een groeiende (voor-)liefde voor dit fantastische ras. Het karakter en het uiterlijk van deze kat zijn daarvoor alleen al reden genoeg, maar ik vind het ook heel bijzonder dat de Noorse Boskat een echt natuurras is, waarin de mens eigenlijk geen 'hand heeft gehad'.

 

Omdat de Noor van zichzelf al helemaal goed in elkaar zit wil ik, bij het maken van keuzes bij het fokken, vooral uitgaan van het karakter en de rasstandaard; maar ook het maken een geschikte combinatie tussen poes en kater, met gezonde lijnen die genoeg van elkaar verschillen (om inteelt te voorkomen), is erg belangrijk.

Goed fokken vraagt veel kennis en ik ben nog steeds aan het bijleren op het gebied van erfelijkheid, ziektes en dierenzorg; gelukkig kan ik, als dat nodig is, voor advies altijd terecht bij enkele bevriende fokkers met veel meer ervaring.

 

 

 

 

En dan nog dit...:

Natuurlijk zijn die kleine pluizebolletjes van kittens zo goed als onweerstaanbaar! Toch is het van belang dat degene, die tot aanschaf van zo'n kleintje wil overgaan, niet koopt in een impuls maar eerst voor zichzelf een goede afweging maakt. De zorg voor een Noorse Boskat brengt best wat met zich mee —

 

    Een Noor:

  • kan er niet goed tegen om alleen te zijn en heeft behoefte aan zowel menselijk als dierlijk gezelschap, aandacht en liefde;

  • heeft bewegingsruimte nodig om te kunnen rennen en een stevig klimmeubel om te kunnen klimmen en krabben (want anders kiest hij voor uw mooie meubels!  );

  • kan niet los/vrij naar buiten, omdat het daar levensgevaarlijk voor hem is (verkeer, ziektes);

  • is als klein kitten heel lief en vertederend, maar wordt een hele grote (lieve) kat;

  • zal met zijn formaat ook 'grootverbruiker' worden van hoogwaardig voedsel;

  • verlangt (zoals ieder huisdier) een periodieke 'check-up' bij de dierenarts en op tijd zijn ontworming en vaccinaties;

  • wil ook goed verzorgd zijn/worden als u op vakantie gaat;

  • wordt, als alles naar wens verloopt, voor de komende 10-15 jaar uw huisgenoot.

    Om kort te gaan: "Bezint eer gij begint!" ☺.

 

 


Maar... wanneer u dit alles hebt overwogen en toch besluit om een Noorse Boskat in huis te nemen en hem een liefdevol en zorgzaam thuis te geven, dan vindt u in uw Noor een gelukkige, boeiende, vermakelijke, gezellige en liefhebbende vriend.

 

 

 

 

 

 

 

 

top