AriŽs

(21 maart - 20 april)

 

 

initiatiefrijk, energiek, leider

De AriŽs-kat is een avontuurlijke kat, die altijd bezig is en zichzelf weinig rust gunt. Als hij de kans krijgt, zal hij ieder huis in de buurt bezoeken voor een lekker hapje en dan misschien dagen lang wegblijven. Deze kat is niet erg tolerant voor andere dieren, dus vergeet het maar om bij deze kat een leuke parkiet of kanarie in huis te nemen.

De Ram-kat is misschien niet de makkelijkste, maar karakter heeft hij wel.

 

 

Taurus

(21 april - 21 mei)

 

 

 

trouw, moedig, standvastig

De Stier-kat is altijd aan het spinnen en is het gelukkigst als hij kan slapen in zijn favoriete bed. Hij is gek op eten en heeft de neiging om te dik te worden. Verwen deze kat niet met een schoteltje melk, want dan weigert hij om ooit nog een slok water te drinken. Deze kat is gemakkelijk in de omgang, maar eenmaal woedend is hij werkelijk furieus. Veel Stier-katten hebben mooie, grote ogen.

 

 

 

Gemini

(22 mei - 21 juni)

 

 

wispelturig, sociaal, slim

De Tweelingenkat is de uitzondering op de regel: deze kat luistert naar zijn baas. Als het meest communicatieve teken van de dierenriem lijk hij te begrijpen wat je tegen hem zegt en miauwt terug als antwoord. Deze schoonheid is lang en slank en  heeft heel goede ogen. De Tweelingen-kat is erg slim. Hij is graag buiten en te rusteloos om een schootkat te zijn. Kijk er niet van op als hij regelmatig met een dode vogel of muis thuis komt als presentje.

 

 

Cancer

(22 juni - 23 juli)

 

 

 

gevoelig, materialistisch, huiselijk

De Kreeft-kat is de ideale kat voor iemand die veel thuis is. Hij zal de meeste tijd vlak bij je of op je schoot (willen) doorbrengen. Overdag slaapt hij graag en is dan niet gemakkelijk te porren voor welke activiteit dan ook. Maar 's nachts is deze kat overactief en dol op zijn eigen stemgeluid. Als je nachtrust verstoord wordt door hartstochtelijk kattengejank, dan kun je erop rekenen dat het een Kreeft-kat is die in je tuin zit.

 

 

 

Leo

(24 juli - 23 augustus)

 

 

zelfverzekerd, enthousiast, trots

Katten onder dit katachtige sterrenbeeld zijn voor het geluk geboren en hebben een  goede gezondheid.

De meeste Leeuw-katten zijn langharig.

Deze kat is dol op aandacht en zal zich uitsloven en de meest dwaze dingen uithalen om die aandacht te krijgen.

Hij houdt ook erg van afwisselend speelgoed en is vooral te verleiden met glinsterende blingbling-speeltjes.

De Leeuw-kat is extravert, gezellig en heel loyaal.

 

 

Virgo

(24 augustus - 23 september)

 

 

scherpzinnig, ordelijk, behoedzaam

De Maagd-kat is waakzaam, voorzichtig en erg intelligent. Hij houdt van orde en regelmaat en is een kieskeurig eter, voor wie alleen het beste voedsel goed genoeg is. Hij vindt het niet erg om veel alleen te zijn. Deze kat besteedt veel tijd aan zich wassen en poetsen en is dan ook brandschoon. De Maagd-kat is hopeloos als jager, dus wie last heeft van muizen kan beter een goede muizenval aanschaffen.

 

 

 

Libra

(24 september - 23 oktober)

 

 

romantisch, besluiteloos, toegenegen

De Weegschaal-kat is compleet besluiteloos. Hij weet zelf niet welk eten hij nu eigenlijk het lekkerst vindt en verkast van je schoot naar een lekker kussen om vervolgens te bekijken of de verwarming misschien een nog prettiger plekje is. Deze kat vindt het heerlijk om vertroeteld te worden. Hij is soms wat dromerig, maar dat komt doordat hij voortdurend verliefd is.

 

 

Scorpio

(24 oktober - 22 november)

 

 

hartstochtelijk, vasthoudend, eenkennig

De Schorpioen-kat is temperamentvol, met een betoverende persoonlijkheid. Hij gaat dansend en springend door het leven, maar is geen allemansvriendje. Het baasje dat hem voor zich weet te winnen, heeft echter een vriend voor het leven. Deze kat lijkt je gedachten te kunnen lezen en voelt gevaar. Hij heeft daarmee iets magisch en geheimzinnigs, maar brengt vooral geluk.

 

 

 

Sagittarius

(23 november - 22 december)

 

 

extravert, optimistisch, onafhankelijk

De Boogschutter-kat is een vrijbuiter, die graag buiten rondstruint. Hij zit boordevol energie en is erg speels. Minder elegant en vindingrijk dan de andere katten brengt hij zichzelf regelmatig in penibele situaties; dit is de kat die avontuurlijk in een boom klimt en er vervolgens niet meer uit kan. De Boogschutter-kat is dol op eten en is graag in het gezelschap van mensen, maar als hij teveel aandacht krijgt, wordt hij (weer) ongedurig.

 

 

Capricornus

(23 december-20 januari)

 

 

 

gelijkmatig, volhardend, bedeesd

De Steenbok-kat is lief, gelijkmatig, kalm, maar ook terughoudend in het gezelschap van vreemden. Hij is dol op aandacht en liefde, maar te bescheiden om daar zelf om te vragen. Toch zal hij het niet snel opgeven, als hij beslist iets wil doen of hebben. Ook zijn houding van ingetogenheid en kalmte zal hij niet snel laten varen; een band opbouwen met een Steenbok-kat vraagt daarom veel geduld en doorzettingsvermogen.

 

 

 

Aquarius

(21 januari - 18 februari)

 

flamboyant, gereserveerd, idealistisch 

De Waterman-kat is onvoorspelbaar en afstandelijk. Hij vindt het prima om van afstand bewonderd te worden, maar zal zelden zelf genegenheid tonen. Hij is wel gericht op mensen en vindt het prettig te bekijken wat mensen aan het doen zijn. Hij is excentriek en doet dingen waar geen enkele andere kat van houdt. Kijk niet vreemd op als deze kat dol blijkt te zijn op tomatensaus of pindakaas en de hondenmand als favoriete slaapplaats gebruikt.

 

 

Pisces

(19 februari - 20 maart)

 

 

 

fantasierijk, vredelievend, hartelijk

De Vissen-kat is een zwerver, maar tegelijkertijd ook erg huiselijk. Hij is een wonderlijk samenraapsel van emoties. Hij is een lieve, toegewijde vriend voor en dol op zijn eigen baasje en graag zit hij spinnend op diens schoot. Omdat al zijn aandacht en affectie op zijn baasje zijn gericht, is de Vissen-kat ook zeer gevoelig voor diens stemmingen.

 

top
 
sluit dit venster