Year of the Tiger

 

 

 
 

 

Het Wereld Natuur Fonds heeft het Chinese jaar van de Tijger (14-02-2010 / 03-02-2011) aangegrepen om een jaar lang de noodklok te luiden voor de grootste kat op aarde, de koning van de jungle (lees onderaan de pagina meer hierover).

En zodoende kon ik het nu niet laten om een pagina op mijn eigen website te wijden aan dit machtige, prachtige dier dat mij al vanaf mijn kleutertijd fascineert. Geniet u mee van de mooiste tijgerfoto's die ik op het WereldWijde Web vond*...

 

De foto's zijn het beste te bekijken met 'volledig scherm'   -   druk op  F11-toets.

Om terug te gaan naar de standaardweergave   -  druk nogmaals op  F11-toets.

 

* Voor zover ik heb kunnen nagaan, zijn alle foto's die ik heb gedownload vrij van rechten.

Mocht u toch een afbeelding aantreffen waarop uw eigen copyright rust, neemt u dan contact met mij op. De afbeelding wordt dan verwijderd.

 

 

 

 

 

 

 

>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tijger is de grootste kat op aarde en onmiskenbaar met zijn gestreepte zwart  / oranje-gele vacht. Een eeuw geleden leefden er naar schatting nog zo'n 100.000 tijgers in een groot deel van Azië. Door het verdwijnen van zijn leefgebied en vooral door de meedogenloze jacht zijn er nu in het wild nog maar ongeveer 3200 over. Alleen al in de Verenigde Staten leven er meer tijgers in gevangenschap!

Drie ondersoorten van de tijger, de Balinese, Javaanse en Kaspische, zijn al uitgestorven en een vierde, de Zuid-Chinese, is al jaren niet meer gezien. Als we niet uitkijken zijn over twaalf jaar, het volgende Jaar van de Tijger, de tijgers uitgestorven in het wild.

 

Het Wereld Natuur Fonds wil dat er in dit Jaar van de Tijger op het hoogste niveau maatregelen worden afgesproken, én uitgevoerd, om de bescherming van de tijgers op deze wereld drastisch te verbeteren. Hun doel is dat er in het volgende Jaar van de Tijger, 2022, twee keer zoveel tijgers zullen zijn als nu.

 

 

Meer info op de websites van:

 

WNF (Nederland) - Jaar van de Tijger

 

WWF (wereldwijd) - Year of the Tiger

 

 

 Text for Tigers

 

 

 

 

 

 

top

 

sluit dit venster