Showtime Aalsmeer

8 maart 2009

 

 

   

 

't Was nu wel weer eens de hoogste tijd voor showtime, vonden wij in ons bos. Aalsmeer was daarvoor ditmaal een uitgelezen gelegenheid, want èn het is zo lekker dichtbij èn de show vandaag had een Noren-special - en dat is natuurlijk net wat spannender en interessanter dan anders. Flori en Irina wilden wel met me mee (hmmm?).., Fee helaas niet, want die besloot op het laatste moment om zich even niet erg lekker te voelen - tja, kan gebeuren...(en wel jammer natuurlijk).

Dus stond de wekker weer op heeeel vroeg en togen wij gedrieën opgewekt noordwaards.

Gelukkig was de locatie van Aalsmeer gemakkelijk bereikbaar en waren wij vroeg genoeg om een parkeerplaatsje dicht bij de ingang te bemachtigen, want de regen kwam met constant grote bakken uit de hemel!!! Niet erg lekker en nog veel minder praktisch, want o wat worden alle showspullen dan binnen de minuut door- en doornat!

 

 

 

 

 

Met maar twee katten was de kooi-inrichting zo gepiept en kon ik nog even een rondje 'kennissen zoeken' maken. Dat leverde vandaag niet veel contacten op jammer genoeg, wel een aantal 'bekende gezichten' natuurlijk, want dat krijg je vanzelf na een aantal showbezoeken.

Ondertussen had Flori zich al kalmpjes geïnstalleerd, maar Irina, die vandaag haar eerste echte show beleefde (!), vond het allemaal wel erg wennen en was pas later op de dag lekker op haar gemak.

 

 

 

 

Tegen het einde van de ochtend mocht Flo zich presenteren bij keurmeester mw. Geelen. Juist toen wij naar de keurruimte onderweg waren, sloeg ergens vlakbij een kat 'op tilt'! Flori vond het NIET leuk en besloot dat ze hier zo vlug mogelijk vandaan moest. En dus arriveerde ik bij de keurtafel met een tegenspartelende en -sputterende poes - en dat terwijl juist zij normaliter zo leuk en netjes in de showhouding gaat... Gelukkig had de keurmeester alle begrip voor de onrust die de krijsende kat gewekt had en gelukkig was Flori, eenmaal ter tafel, haar onrust ook wel weer snel kwijt.

Tijdens de keuring zag ik dat er op het keurrapport van mijn kleine meissie allemaal excellentjes en prima's werden vermeld en dat het schrijven werd besloten met de gehoopte CACIB. Prachtig toch, Flori heeft haar puntje weer met vlag en wimpel veroverd!

 

 

 

 

Pas na de lunch was het de beurt aan Irina. Gezien haar wat gespannen toestand vreesde ik voor uitbraakpogingen op de keurtafel, maar nee hoor, Irina ging er keurig bij liggen, weliswaar op haar hoede maar toch nieuwsgierig genoeg om overal wel even aan te willen ruiken!

De keurmeester benoemde meteen een aantal van Irina's pluspuntjes: haar mooie warme kleur, de bijzondere en mooie kleurverdeling, hoe mooi ze al was doorgekleurd, het duidelijke mackerel-patroon en haar supervolle pluimstaart! En al die puntjes kwamen ook op het rapport, nog aangevuld met excellente puntjes voor haar lichaamsbouw, kop en ogen. Als slotopmerking schreef ze: 'een heel mooie poes in vachtkleur' - kortom, Irina heeft haar eerste CAC, met een keurrapport vol loftuitingen (en wat denk je dan: 't is niet echt heel belangrijk, maar 't is wel heeel leuk!!! ).

 

 

 

 

Een uurtje later kwam de steward bij mij langs met twee briefjes: of ik mijn beide meissies maar even wilde komen presenteren...!!! Oeps, dat gaat een beetje lastig als je alleen bent - maar gelukkig was mijn buurvrouw zo lief om me even te helpen en met Flori in het rijtje te gaan staan. Ik weet het niet zeker maar ik geloof niet dat het erg vaak voorkomt dat twee katten van dezelfde eigenaar 'tegen elkaar moeten', ik vond het in ieder geval een leuke belevenis! Er kwam nog een derde poes bij en toen ik die had gezien, had ik het idee dat één van mijn bosdames nu toch wel met gemak in de prijzen zou gaan vallen...

Helaas beoordeelde de keurmeester anders - de derde poes won de Best In Show Open Poezen. Jammer toch dit keer, meestal ben ik het grondig met de keurmeester eens, maar in dit geval.... tja, 't is niet anders he? En natuurlijk was ik evengoed nog apetrots op mijn meisjes met allebei een voordracht voor Best In Show!!!

 

 

 

 

De rest van de middag verliep zonder verdere noemenswaardige gebeurtenissen, behalve dan dat de Best Over All vandaag ook door een (witte) Noorse Boskater werd gewonnen en da's toch wel heel leuk op een show met een Norenspecial!

 

 

 

 

Moe en voldaan keerden wij met ons drietjes huiswaarts - en o wat lekker was het om nu eens een keer zo'n korte terugreis te hebben! Mijn meisjes vonden het heerlijk om weer thuis te zijn (ik natuurlijk ook) en de komende week ga ik maar eens even helemaal blij zijn met hun mooie showresultaten! Mijn meisjes hebben het weer fantastisch gedaan vandaag !!!  

 
   

 

 
 

 
 

 

 

 

top

 

sluit dit venster