Showtime Fijnaart

13 februari 2011

 

 

 
 

't Was nog ver voor het krieken van de dag, toen mijn Bragalundse lieverds en ik zuidwaarts togen met Fijnaart als bestemming, waar we voor het eerst een show van de NKFV gingen meemaken.

 

't Was niet zo'n grote show, maar natuurlijk waren er 'oude' bekenden en hadden we weer de hele dag de gelegenheid om de buren te leren kennen, wat heel gezellig was.

In de lijst met keurmeesters trof ik een aantal namen aan die ik nog niet eerder op shows had gezien, iets wat de keuringen net een beetje extra interessant maakt.

Voor het overige verliep ook deze show zoals we inmiddels gewend zijn. 't Was in ieder geval goed georganiseerd, misschien een beetje aan de gezapige kant, maar zeker in een prettige locatie.

 

Met zo'n 25 ingeschreven Noorse Boskatten was er voor ons ras weer een special, eigenlijk een beetje 'overdone' maar hiermee werd de show al met al natuurlijk toch een beetje spannender.

 
     
 

 
     
 

Achtereenvolgens mochten Rembrandt, Rhoslyn en Alya zich presenteren aan de Belgische keurmeester. Helaas was hij bepaald niet spraakzaam en als de keuring zo in stilte verloopt is dat lang niet zo leuk als wanneer de keurmeester de plus- en minpuntjes van je kat gewoon benoemt.

 

Aan het einde van de dag bleek bovendien dat ik de door hem geschreven keurrapporten op een enkel woord na niet kon ontcijferen, zodat ik uiteindelijk huiswaarts ging zonder een idee te hebben van zijn bevindingen over mijn drietal bosgespuis. Jammer, want daar gaan het tenslotte toch allemaal om.

 
     
 

 
     
 

Gelukkig kregen mijn lieverds alledrie hun puntje - en bovendien was er voor Alya een BIS (Noorse Boskat - open poezen) met mooie beker en prachtig lint - waaruit ik dan maar heb opgemaakt dat het eindoordeel van onze keurmeester in ieder geval positief was uitgevallen.

 

Mijn kleine sterrenmeisje heeft het vandaag met haar allereerste BIS heel goed gedaan, want ook de andere 6 bosdames in haar klasse waren het aanzien zeker waard en vormden een geduchte concurrentie - ze heeft haar prijs dus echt 'gewonnen' en dat is zomaar hartstikke leuk!

 
 
 

 

 

 
     
 

 

 

 

 

top

 

sluit dit venster