Showtime Sliedrecht

31 oktober 2010

 

 

Wat was het gezellig, druk, vermoeiend, spannend en bovenal geslaagd, deze show bij de NLKV in Sliedrecht! De organisatie had z'n best gedaan: het thema Halloween kwam je op alle mogelijke manieren tegemoet - van het podium tot de keurbriefjes, alles was in stijl. Zelfs de dames bestuur en medewerkers hadden zich uitgedost als heksen, compleet met heksenhoeden en zwarte lipstick!

Ook onder de exposanten waren er die zich helemaal hadden uitgeleefd op het thema, zowel met de aankleding van de kooien als met de outfit van de deelnemers zelf. 't Zag er beslist leuk uit! Maar nee, ik heb er niet aan meegedaan hoor, ik ben altijd al lang blij als mijn lieverds goed en wel in de ingerichte kooien zitten en ik het in m'n uppie weer heb gered...

't Was extra spannend vandaag, want met 57 Noren was er een extra special voor de Noorse Boskat - serieuze competitie dus voor elk van mijn Bragalundse schattebollen!

Maar 't was ook extra gezellig vandaag, want Petra en Johan waren er met hun Falco /  Orion, zoon van Rhoslyn en volle broer van Alya, en we hebben dus veel gelegenheid gehad om eens lekker bij te praten en uit te wisselen over de uitzonderlijke sociale kwaliteiten van Rhoslyn's kinderen J!

In alle opzichten was het ook een drukke dag, alleen al omdat de show en dus ook de sporthal propvol waren, maar bovendien omdat het een flinke voetreis was tussen kooi en keurruimte. Dat ik die afstand vele malen heb afgelegd wordt vanzelf duidelijk uit het vervolg van deze reportage.

Rembrandt mocht zich als eerste melden bij hr. Van der Wijk voor de keuring. Het kleine ventje zat op de keurtafel alsof dat zijn rechtmatige positie was en hij nooit anders had gedaan J! 't Was prachtig om te zien, omdat hij bovendien het hele keuringsritueel onverstoorbaar en als vanzelfsprekend onderging. De bevindingen van de keurmeester waren louter lovend, met een speciaal compliment voor zijn vacht (structuur en kleur-verdeling), zijn gespierde lichaam en zijn nu al onmiskenbare wildlook (ik groeide en gloeide ervan J!). Nog voordat we maar toe konden komen aan de volgende keuring, had Rembrandt zijn BIV al te pakken door drie andere - volwassen! - zwart/wit Noren achter zich te laten.

Daarna was het, snel achter elkaar, de beurt aan Rhoslyn en Alya om zich te presenteren bij hr. Van der Wijk. Ook mijn beide meisjes kregen extra 'lof' voor hun vachtkwaliteit, oren met pluimpjes en een sterk, gespierd lichaam. Rhoslyn's sleepte haar CACIB dan ook meteen in de wacht, want nee, zelfs met zoveel Noren had ze geen concurrentie. Dat Alya net zo netjes haar CAC had behaald, bleek pas aan het einde van de dag, bij de uitreiking van de oorkondes.

Wat later op de ochtend werd tenslotte Falco opgeroepen voor de keuring bij mw. Hofman. Spannend voor hem, want hij is (nog?) een compleet groentje op kattenshowgebied J. Petra vond het natuurlijk net zo spannend en zeker ook erg leuk!

Falco's keuring kreeg een vervolg, toen hij in het rijtje moest voor de BIV... Omdat Petra de showhouding nog niet meteen helemaal onder de knie had, mocht ik de rooie schooier presenteren en wat was hij keurig relaxed! Helaas gaf mw. Hofman de voorkeur aan zijn directe concurrent. Maar wat mij betreft hadden de beide boys broers kunnen zijn wat betreft hun overall look J!

's Middags werd het opnieuw druk: zowel Rembrandt als Alya moest in het rijtje voor de BIS (natuurlijk vlak achter elkaar!)... Alya viel niet in de prijzen, maar Rembrandt werd gekozen en mocht blijven voor de BOB-verkiezing. Daar kwam zijn succesreeks tot een einde, want de BOB ging naar de poes waartegen Alya het eerder al had 'afgelegd' bij de BIS-verkiezing. Maakt niet uit - ik was nu toch al helemaal blij met en apetrots op de resultaten van al mijn Boskinderen - onze show kon niet meer stuk J!

Ook 's middags werd het extra gezellig, want zonder het van elkaar te weten kwamen al 'mijn kittenkopers' (op eentje na) even langs op de show: Yvonne (van Andromeda/Freyja), Cathy (van Sirius/Diesel) en Marjolein (van Lucas/Ollie) - zo leuk! Cathy en haar gezelschap wilden natuurlijk even kroelen met Alya en Rembrandt en zodoende kwamen beide bosgespuisjes bovenop de kooien terecht.

Rembrandt bleek het daarboven helemaal fantastisch te vinden, hij keek vol belangstelling om zich heen, liet zich uitgebreid kroelen en begon met alles wat hem daar voor de pootjes kwam te spelen.

Pas toen hij aanstalten maakte om de hele kooienrij af te wandelen, heb ik toch maar eens ingegrepen... Maar wat is dit leuk, zo'n ventje dat geniet van het showen en van alle aandacht die hij krijgt en die gaat lopen 'flirten' met de bezoekers!

Bij alle leuke en succesvolle onderdelen van onze showdag heb ik hiervan nog het meest genoten, geloof ik. Dit zwartwitte monstertje blijkt een onvervalste showbink, hij steelt de harten en de show waar je bij staat J! - en wat een belevenis wordt het showen met een ventje dat het zo leuk vindt!

Nou en dat was het dan, einde van de show en van dit verslag:

wat was het gezellig, druk, vermoeiend, spannend en bovenal geslaagd!!!

 

 

 

 

 

 

top

 

sluit dit venster