Showtime Wassenaar

28 november 2010

 

 

 

 

 

Wassenaar - 't was alwéér showtime! 3 x op rij is voor mij wat ongewoon, maar het geval wil dat mijn eigen roodblonde Norinnetje een beetje de showsmaak te pakken heeft. Dies leek het me goed het ijzer te gaan smeden nu het heet was... En jawel, in het tijdsbestek van een maand heeft Rhoslyn met 3 shows en 3 CACIB's op rij haar internationale titel in de wacht gesleept! Ik ben apetrots op m'n blonde grietje, dat nu - alsof ze het zelf volledig doorheeft - parmantiger dan ooit door mijn Bragalundse bossen wandelt!

 

Maar, laten we bij het begin beginnen - van dat het weliswaar heel dichtbij was, maar toch wel heel errug koud om zó vroeg 's ochtends ('s nachts?) je autoruiten te moeten schrappen! De drie Bragalundse dames hadden er veel minder moeite mee, ze hadden de dag ervoor nog heerlijk buiten op het balkon gezeten, alsof het zomer was in plaats van deze het-vriest-dat-het-kraakt winter!

 

 

Toen de kooien ingericht en mijn drie gratiën opgemaakt en gepoederd waren (welnee natuurlijk - 't zijn Noren tenslotte, aan hun lijf geen polonaise J), mocht van ons het feest beginnen. Ik was een beetje benieuwd naar de stemming van Irina, zij was tenslotte zo'n 1˝ jaar geleden voor 't laatst op show geweest... Maar geen zorgen, ze bleek nog net zo nieuwsgierig als toen en wilde alweer kennismaken met de buren! Dat lukte nog aardig ook, doordat we in een hoek zaten en zij haar, eveneens Noorse, buurjongen kon ruiken, bekijken en zelfs aanraken... En telkens wanneer de kooi openging, maakte ze aanstalten om eruit en naar hem toe te gaan J! 't Was al met al een komisch gezicht!

 

 

Het keuren van mijn bospoezen bleek pas voor 's middags op het program te staan, zodat ik de ochtend besteedde om eens wat rond te kijken. Op deze show was de Special "blauw" en 't was daarom erg leuk om eens zoveel Blauwe Russen en Chartreux-katten te kunnen bekijken. Ook waren er flink veel bekenden, zodat de dag gezellig was en de tijd voorbij vloog.

 

 

Bij de keuring was Rhoslyn als eerste aan de beurt en, zoals ik hierboven al had verraden, kreeg zij daarvoor haar 3e CACIB. "Met plezier" schreef de keurmeester erbij, want ze was erg enthousiast over Rhoslyn: eindelijk weer eens een Noor met 'body' en een prachtige Noren-expressie! Eigenlijk vond ze alles prachtig aan Rhoslyn, vooral haar vacht en 'schitterend  behaarde staart'. Zo zeg, dit was weer eens leuk! 't Was bepaald lang geleden dat een keurmeester zo positief was over mijn blonde grietje - en goed beschouwd waren dat, tot nu toe dan, uitsluitend de buitenlandse keur-meesters geweest. Kijken onze Nederlandse keurmeesters anders naar de Noor? heb ik mij later afgevraagd...

 

Het verbaast dan ook niet dat Alya van keurmeester Goossens net zo 'n mooie beoordeling kreeg, de rapporten over moeder en dochter waren zelfs vrijwel gelijkluidend J, inclusief de woorden "met plezier" bij het toegekende puntje. Ik was het er helemaal mee eens: dit was nog eens een keuring met plezier. Niet alleen was deze keurmeester erg lovend over mijn meissies, maar ze stelde hen tijdens het keuren ook zo goed op het gemak, dat allebei de meiden haar zomaar erg gezellig vonden en haar trakteerden op een grote hoeveelheid knuffels en kopjes J.

 

 

Tenslotte was het de beurt aan Irina. Ook zij kreeg positieve woorden over haar Norenlook en haar vachtkleur, maar terecht merkte de keurmeester ook op dat deze dame nog niet erg veel van een echte wintervacht had - te kort en te dun. Tja, dat klopt helemaal - ik geloof dat het nog even flink moet doorvriezen, wil Irina het koud genoeg vinden om maar eens een winterjas te gaan aantrekken J. Maar ook zij kreeg keurig netjes haar puntje met de opmerking 'een nieuwsgierig tante' erbij J. En ook dat klopte, want zelfs op de keurtafel wilde Irina alles om zich heen zien en er eigenlijk ook meteen naar toe. Gek grietje, maar tegelijk ook errug leuk.

 

Vlak daarna werden Rhoslyn en Alya nog eens opgeroepen om in het rijtje te komen staan, waar zich nog een derde bospoes bij voegde. Mw. Goossens vond 't zichtbaar moeilijk om te kiezen welke kat ze zou nomineren voor BIS. Vooral Rhoslyn en Alya werden nog eens kritisch tegen elkaar afgewogen.

Later bleek dat haar keus op Alya was gevallen. Zij mocht in een lange rij van 9 open halflanghaar poezen - en dus ook met 9 keurmeesters! - strijden om de BIS... En, net zoals het vorig jaar, werd die toegekend aan een Ragdoll dame, die inderdaad heel prachtig was.

 

 

Maar ach, dit kon natuurlijk allemaal onze pret niet meer drukken, want 't was toch echt een heel geslaagd showbezoek vandaag: een prachtig rapport en een klinkende punt voor alledrie de bosdames, voor Rhoslyn en Irina bovendien resulterend in een internationale, resp. nationale kampioenstitel. Ik vond/ vind het helemaal mooi!

En de drie Bragalundse ladies? Zij waren er niet erg van onder de indruk (of lijkt Rhoslyn nu echt nog wat zelfverzekerder dan daarvoor J?) en keken alweer uit naar het extra lekkertje bij thuiskomst! Want voor hen is 't pas echt party-time ná de showtime!