I.   De stambomen    klik HIER

 

   II.  Toelichting bij mijn stambomenproject    klik HIER

 

   III.  Help - hoe kunt u als bezoeker door de stamboompagina's navigeren    klik HIER

 

 

 

 

   I.   De stambomen

 

 

 

 

   II.  Toelichting bij mijn stambomenproject

 

 

 

In mijn nieuwsgierigheid naar de ‘voorouders’ van mijn katten ben ik een tijdje geleden eens gaan cyber-speuren naar foto’s… Met stijgende belangstelling, verbazing en bewondering vond ik de ene na de andere foto van de ene na de andere prachtige kat! Dit was nog eens een boeiende speurpuzzel!

Dankbaar gebruik makend van de bestaande databases (die met waarachtige monnikenarbeid zijn ontwikkeld!), werd het steeds meer een sport/uitdaging voor me om plaatjes te vinden van zoveel mogelijk opa’s en oma’s in de stambomen van mijn katten.

Mijn speurtocht voerde mij steeds dieper de geschie-denis van de Noorse Boskat in om uiteindelijk terecht te komen bij de stamvaders en –moeders van dit prachtige ras: de echte novicen (in de databases aangeduid met “FOUNDATION”) – de originele boskatten uit het bos dus!

IC Josefine   -   NOVICE

NFO a 09; geboren 1-12-1974

stamboomnummer NRR K 50075.

Moeder van 16 kittens die in

cattery Colosseum werden gefokt.

 

 

Helaas was het niet eenvoudig om van de katten uit die eerste geregistreerde generatie een foto te vinden, maar als dat dan toch was gelukt, voegde ik die met veel voldoening toe aan het overzicht dat ik zelf gemaakt had.

 

 

Wat is het leuk, dat er zoveel gegevens over zoveel Noren zijn vastgelegd (en wat ben ik blij dat ik geen Britse korthaar of Perzen fok, want dan zou mijn megaproject werkelijk onbegonnen werk zijn geweest): met de relatief korte geschiedenis van het ras Noorse Boskat bleek het nog een (enigszins) haalbare kaart om de stambomen van mijn katten te herleiden tot aan de oorsprong. En dat was nou precies de bedoeling van het megaproject waaraan ik zoveel maanden heb gewerkt!

 

 

Het leukste onderdeel hiervan vind ik, zoals gezegd, de foto’s: die geven een ‘gezicht’ aan de namen op de stam-bomen en, geloof me, tussen die ‘oldies’ zitten prachtige en indrukwekkende megaNoren – en dan zijn dat echt niet alleen de veelgenoemde en –geroemde exemplaren als Pan’s Truls, Torvmyra's Grand Soltario en Freddy av Myre!

 

 

Wat dacht u bijvoorbeeld van deze kanjer hiernaast? - het is "Mighty Claws Faramir av Gondor", zwart gemarmerd en ... Fee's Zweedse overgrootvader!

Ik ben natuurlijk geen echte expert, maar ik vind hem ronduit magnifiek!

 

 

 

Begonnen met de stamboom van Fee, lukte het me na een lange maar boeiende zoektocht om haar betbetbetoudovergrootouders, de ‘eerstelingen’ van het Noorse Boskattenras, te bereiken en uit te komen bij novicen als Tussi, King, Luci, Timotei en de roemruchte Raggen…!

 

De goede verstaander/lezer heeft nu natuurlijk al lang begrepen, dat ik, na afronding van de lijnen van Fee, eenzelfde onderzoek bij de stambomen van mijn andere katten ter hand heb genomen.

Mijn project is inmiddels helemaal klaar en maakt nu het grootste en ‘dikste’ deel van mijn website uit!

 

 

 

N.B.: Ik houd me aanbevolen voor uw suggesties:

  • voor het vinden van nog ontbrekende foto's, of misschien zelfs voor foto’s in uw bezit…!

  • voor aanvullingen of correcties in de stambomen zelf;

  • en voor fouten die ik bij het maken van de webpagina’s heb gemaakt - vooral bij het doorlinken naar vervolgpagina’s.

 

 

    Alvast heel hartelijk bedankt daarvoor!!!

 

cattery@bragalund.nl

 

 

 

 

 

 

   III.  Help - hoe kunt u als bezoeker door de stamboompagina's navigeren

 

 

     Links:

í   De katten met een ‘eigen' pagina in het overzicht hebben altijd een onderstreepte link – ongeacht hun plaats in de tabel. Klik op de naam om naar hun stamboompagina te gaan.

 

í   In de meest rechtse kolom hebben de onderstreepte kattennamen een link naar een          vervolgpagina. Klik op de onderstreepte naam om naar die pagina te gaan.

     Als in de rechtse kolom de naam niet is onderstreept, kijk dan of de naam van de nakomeling van de kat (dus in de 2e kolom van rechts) onderstreept is en dus wèl een link heeft naar een vervolgpagina.                    

    

í   Alle links openen in een nieuw venster.   

     Foto’s:

í   Klik op de miniatuur-afbeelding om de foto in werkelijk formaat te zien.

 

í   Klik daarna op de ‘back’- of ‘vorige’-knop in uw browserwerkbalk om terug te gaan naar de stamboompagina (de foto's openen dus niet in een nieuw venster!).

 

 

 

 

 

 

top